LEGATZA SALTSA BERDEAN:
Osagaiak:
- 8 rodajas de mediana (merluza) de 2 cm de grosor
- 16 almejas
- 2 dientes de ajo
- Aceite de oliva virgen (o normal)
- 1 cucharada de harina
- Agua o caldo de pescado
- Perejil picado y sal
GOXUA: Euskal Herriko postre tradizional bat da, nataz, esnez, kremaz, artozko irinaz, azukrez eta arraultzez egina.
Osagaiak:
200 ml de leche
1/2 cucharada de harina de maíz refinada
3 cucharadas de azúcar
1/2 cáscara de limón
1 nuez de mantequilla
1 huevo
100 ml de nata
2 bizcochos de soletilla
agua
1 copita de ron
hojas de menta
1 vaina de vainilla
BAKAILOA PIL PIL ERAN: Olioz, berakatzez, perrexilez eta bakailoaz egindako plarter tipikoa
Osagaiak:
lau pertsonentzat:
4 tajadas de bacalao salado
5 dientes de ajo
1/2 guindilla
300 ml. de aceite virgen extra
MARMITAKO: Patatak hegaluzeakaz egindako plater bat da oso ohikoa Euskal Herrian.
Osagaiak:
4-6 pertsonentzat:
1 kg de bonito o atún
1 kg de patatas
3 pimientos verdes
1 cebolla hermosa
4 dientes de ajo
1 cucharada de carne de pimiento choricero
2 tomates maduros
aceite de oliva virgen
sal
2 guindillas de cayena
perejil picado
- Para el caldo de pescado:
2 puerros
1/2 cabeza y pieles de bonito
1 l de agua
sal
2 ramitas de perejil